Kategoriat
Urheilulajit

Golfsimulaattorit off-season harjoitteluun

Tarve harjoitella golfkenttien ulkopuolella on korostunut tänä keväänä, kun kauden alku on viivästynyt. Moni kentistä on ollut suljettuna tai rajoitetulla käytöllä, kansainvälisestä golf-matkailusta puhumattakaan. Ja moni pelaaja on toki omasta tahdostaan pysytellyt mieluummin kotona.

Normaaliaikoina Suomessakin löytyy melko hyvin paikkoja myös golfin talviharjoitteluun, eli käytännössä golfsimulaattoreita. Nyt kun sisäliikuntapaikatkin ovat olleet vaihtelevasti käytössä, moni innokas harrastaja on ehkä miettinyt sellaisen hankkimista myös kotiin.

Esimerkkiä voi katsoa vaikka USA:n presidenteiltä: Trump uusi helmikuussa simulaattorin joka oli asennettu Valkoiseen taloon Obaman kaudella. Hintaa tälle laitteistolle kertyi presidentilliset 50,000 dollaria, mutta pienemmälläkin summalla pääsee alkuun.

Ensinnäkin vaatimuksena on tietenkin sopiva tila. Käyttötarkoitusta on tietenkin mahdollista muuttaa vaikka sesongin mukaan, mutta ihan joka harjoituksen jälkeen mattoja ja muuta rekvisiittaa tuskin jaksaa purkaa pois.

Suosittuja budjettimalleja ovat SkyTrak-lyöntianalysaattorin ympärille rakennetut kokoonpanot. Ulkomaisissa verkkokaupoissa jo 5000 dollarin hinnalla saa paketin johon sisältyy analysaattori, matto, projektori, verkko, valkokangas ja tilpehöörit.

Järjestelmiä voi myös yhdistää online-moninpeliin. Tunnetuin näistä on varmasti HB Studios-yhtiön The Golf Club. Tämä on julkaistu PS4:lle, XBoxille ja Windows tietokoneille.